AMERIKAANSE KOOKWORKSHOP
Even geen hamburgers met friet tijdens de Amerikaanse Kookworkshop. Ontdek de culinaire keuken van Amerika!
Tijdens de Amerikaanse Kookworkshops gaan we diep in op de Amerikaanse culinaire keuken. Wie aan de Amerikaanse keuken denkt zal in eerste instantie al gauw aan de bekende hamburgers met friet denken. Eten Amerikanen alleen maar junk food of heeft het machtigste land ter wereld nog meer variatie in de keuken? Amerika is groot en heeft veel van zijn eet cultuur te danken aan niet alleen Europa, maar ook Afrika, en uiteraard de indianen in noord en zuid Amerika. In deze kookworkshop Amerikaans kijken we naar een aantal klassiekers uit het oosten, zuiden en westen van de Verenigde Staten. Clam Chowder, een heerlijk romige soep gemaakt met tapijtschelpen, aardappel en spek. Een typisch gerecht wat je overal in het noordoosten vindt. Meatloaf is onmisbaar in iedere Amerikaanse keuken. En niet te vergeten is de cajun keuken in het zuiden, met zijn Franse en Creoolse invloeden, lekker pittig! Het zijn slechts een paar streken en gerechten. Volg de inspirerende Amerikaanse kookworkshop en ontdek de veelzijdigheid van de Amerikaanse keuken! Voor meer informatie bel of mail ons direct of via het contact formulier.
Tijdens de Amerikaans kookworkshops leert u meer over diverse streekgerechten uit de Verenigde Staten. Deze kookworkshop is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderde kookliefhebbers. De Amerikaanse keuken is bourgondisch, en kent veel variatie. Met name in het zuiden is er spraken van een zeer uitgesproken en eigenzinnige keuken met veel Franse en Afrikaanse invloeden. De Afrikaanse slaven uit west Afrika namen hun eigen keuken mee. Tijdens en na de Franse bezetting in de 18e eeuw in plekken zoals Louisiana fuseerde de Afrikaanse en Franse keuken tot de Cajun keuken. Lekker pittig met veel variaties en combinaties van vis, vlees en groente. Niet te missen!