KOOKWORKSHOP VIS
Vis, uit eigen zee tijdens de kookworkshop vis!
Vis is lekker en gezond! Maar wij Nederlanders eten het minste vis van heel Europa! Er is nog veel te ontdekken in de wereld van vis. In deze kookworkshop vis leert men de kunst van het fileren, een krachtige bouillon trekken voor soepen of sauzen. We vertellen over de velen soorten en kooktechnieken; van een platvis tot oesters en kreeft; deze cursus is breed!
Leer meer over diverse diverse vissoorten en de verschillende bereidingen. Deze kookworkshop vis is voor meer gevorderde thuiskoks en kookliefhebbers. Nederlanders eten eigenlijk te weinig vis. We eten bijna het minste vis van heel Europa! Onze kookworkshop leert u niet alleen over de velen vissoorten die in de zeeën en oceanen voorkomen maar ook over de verschillende kooktechnieken en snijtechnieken. Vis fileren is uiteraard een essentieel onderdeel van deze kookworkshop. Daarnaast maken we ook visbouillon, wat zonder meer ook belangrijk is voor het maken van oa. soepen en sauzen. Vis garen is in het algemeen niet erg ingewikkeld zolang je maar weet dat het veel sneller gaar is dan vlees. Vis wordt al gauw droog als het te lang in de pan of oven wordt gegaard. Ook dit is een onderdeel in onze kookworkshop. En dan natuurlijk alle verschillende soorten vis, wat is er toch een diversiteit. Maar let wel op dat niet iedere vis even duurzaam is gevangen en zelfs bedreigd kan zijn. Het vraagt ook aandacht in de winkel om te weten waar de vis vandaan komt. Kortom er zijn vele onderdelen in onze kookworkshop vis!
Voor meer info en prijzen over onze kookworkshop vis bel of mail ons via het formulier.