ITALIAANSE KOOKWORKSHOP
Leer de lekkerst pasta’s te maken tijdens onze Italiaanse kookworkshop!
De Italiaanse kookworkshop wordt, net zoals al onze kookworkshops, op maat gemaakt. Tijdens de kookworkshop houden vast aan de manier waarop het traditionele Italiaanse menu is opgebouwd. Eerst wordt er één of meerdere antipasti gemaakt, zoals diverse bruschetta’s of vitello tonnato. Daarna volgt de primo, wat meestal een pasta of risotto is. Als hoofdgerecht, de secondo, wordt er een mooi stuk vis of vlees gegaard in de pan of oven, die geserveerd wordt met verschillende groenten. De dolci, het dessert volgt dan als laatste gang, en kan bijvoorbeeld tiramisu, semifreddo of sabayon met vers fruit zijn. In deze Italiaanse kookworkshop leert men ook over kooktechnieken, snijtechnieken, tips en de producten die worden gebruikt. Ontdek nieuwe smaken en recepten uit diverse streken van Italië. In overleg met u, stellen we een mooi menu samen compleet naar uw wensen en houden we uiteraard ook rekening met speciale diëten en mogelijke allergieën. Alles is mogelijk! Voor meer informatie bel of mail ons direct of via het contact formulier.
Tijdens deze Italiaanse Kookworkshops leert u meer over diverse streekgerechten uit de Italiaanse keuken, en natuurlijk zelf pasta maken! Deze kookworkshop Italiaans is niet alleen voor beginners maar ook voor meer gevorderde kookliefhebbers. De Italiaanse keuken is zeer breed, maar ook erg verfijnd. Zelf pasta maken en vullen, met natuurlijk een perfecte saus! Ook worden er natuurlijk diverse antipasti gemaakt. Daarnaast behandelen we de fijne techniek voor het maken van risotto, uit het veel geprezen risotto boek, Tutto Risotto van Florine Boucher. Onze kookworkshops Italiaans bevat vele facetten en uiteraard de basis van de Italiaanse keuken. Iedere streek in Italië heeft zijn eigen gerechten en producten die vaak zijn geregistreerd en ook beschermd per streek. Producten zoals Parma ham en Parmazaanse kaas mogen alleen uit het gebied Parma komen. Italië heeft het grootste aantal streekproducten die zijn geregistreerd ter wereld. De hele beweging is in de jaren 80 op gang gekomen door de Slow Food beweging die ontstond als tegenbeweging van de fastfood.